Hvordan vælger man den rette bryllupsfotograf?

Hvis du googler ordet "bryllupsfotograf", får du rigtig mange sider frem. Men hvordan træffer man det rigtige valg?

Mine bedste råd er:

1) Prioriter - overveje, hvad der er vigtigst for jer på bryllupsdagen, og hvordan posterne skal budgeteres - hvor vælger man at bruge mange penge, og hvor vælger man at spare. Fotografer fåes i mange prislejer, men kvalitet og pris hænger sammen.

Overvej også, om i vil have en fotograf med hele dagen, eller om i vil benytte jer af venner og engangskameraer til at forevige dele af festen. Med en fotograf er man sikker på at få det hele med, men prisen spiller også ofte ind.

2) Research - Find frem til den billedstil, i gerne vil have. Skal det være traditionelle, opstillede billeder? I et studie? Moderne stil? Fotojournalistisk? Brug tid foran computeren og nå i har fundet jeres stil, begynder i at indsnævre jer de fotografer, som er aktuelle for jer i forhold til afstand, pris mm.

3) Brug netværket - Hvis i kender nogen, som er blevet gift for nylig, så spørg hvilken fotograf de brugte. Og spørg også gerne, hvilke fotografer, de overvejede. At andre har været tilfredse før jer, er det bedste kvalitetsstempel, i kan få.

4) Mød fotografen - Det er så vigtigt, at i vælger en fotograf, som i er trygge ved på dagen. Med mindre i er helt sikre på én bestemt fotograf, så hold et møde med et par stykker og vælg den, der føles bedst. Nogle fotografer vil fravælger at mødes med brudepar og i stedet "køre på rutinen", andre-som Bestdays - stræber efter, at samarbejdet skal være en god oplevelse fra første kontakt til leveringen af det endelige produkt.

5) Få ting på skrift - Sørg for at få alle aftaler på skrift, så alt er dokumenteret. Efter møder og samtaler, hvor der er diskuteret relevante ting, bør i bede fotografen summere de vigtigste ting i en mail. Sørg også for at det er klart, hvilke aftaler der er, tidsplaner, slutproduktet, betalingsbetingelser, rettigheder osv.

6) Økonomien - prisen er for mange en vigtig faktor. Grundlæggende kan man sige, at man får, hvad man betaler for. En amatørfotograf, som ikke har fotograferet et bryllup før, kan sikkert gøre det billigt. Men i risikerer, at noget går galt, eller at han misser de vigtige øjeblikke, fordi han ikke har rutinen eller teknikken. En professionel bryllupsfotograf med års erfaring, ved præcis, hvad der sker i løbet af en bryllupsdag, og hvor hun skal være på de forskellige tidspunkter. Samtidig vil de fleste seriøse fotografer bruge tid på forberedelse, hvilket også koster lidt.

Det er igen et valg, hvad man ønsker for sin store dag. Et vigtigt og svært valg, for man kan jo ikke gøre det om bagefter.

Jeg håber, at disse råd vil hjælpe jer til at træffe det rette valg til jeres bryllup.